SLOBODNO PUSTI GOLUBA: Rođeni prdež može da te spasi od srčanog udara!

Puštanje “vetrova” najnormalnija je biološka funkcija i neizostavni deo probave, a može biti i te kako korisno za zdravlje.

Taj čin ne zaobilazi nikoga, koliko god ga nekad pokušavali sakriti. Puštanje “vetra” ima pozitivne učinke na zdravlje. Predstavljamo vam šest pozitivnih razloga:

1. Smanjuje nadutost

Ako se nakon obroka osećate naduto, glavni krivac verovatno je gas koji čeka da pobegne. Pustite ga i smanjite osećaj nadutosti i nelagode.

reklame

2. Dobro je za zdravlje debelog creva

Zadržavanje gasa, prema nekim istraživanjima, može ugroziti zdravlje debelog creva, pa je logično da ga je uvek bolje pustiti.

3. Odličan je za rano upozoravanje na potencijalne bolesti

Ekstremni mirisi, česta flatulencija i čudni bolovi mogu biti indikator netolerancije na laktozu, a mogu otkriti i ozbiljnije bolesti.

4. Miris prdeža je dobar za vas

Da, dobro ste pročitali, mirisanje vlastitog prdeža može za vas biti i te kako korisno. Zvuči pomalo čudno, ali studije su pokazale kako spoj koji u malim količinama proizvodimo kod gasova može pomoći u sprečavanju nekih bolesti, između ostalog, može pomoći i u sprečavanju srčanog udara.

5. Može pomoći u balansiranju ishrane

Različita hrana proizvodi različite gasove, a iz toga se mogu iščitati razni podaci. Na primer ako jedete previše crvenog mesa, miris bi mogao biti jako neugodan (kao i kod kuvanih jaja) i slično. Ako jedete samo kuvano, na vašoj probavi i to će se osetiti.

6. Veliko je olakšanje

Suočimo se s istinom – veliki je osećaj olakšanja pustiti gas koji držite u sebi. Samo da nije u pogešnom društvu…

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.