Ovaj slatkiš spada u red ekskluzivnih poslastica. Služi se u renomiranim restoranima, a tako je jednostavno napraviti ga kod kuće
Potrebni sastojci:
želatina, 3 kašike
mleko 375 ml
slatko pavlaka pola litre
šećer u prahu, 60 g
sok od limuna, 1 kašika
aroma vanile, 1 kašika
Za preliv:
maline, 300 g
šećer u prahu, 3 žlice
Priprema:
U čistoj posudi pomešamo želatin i 125 ml mleka i ostavimo da odstoji desetak minuta.
Ostatak mleka pomešamo sa slatkom pavlakom, šećerom, sokom od limuna i aromom vanile, a zatim kuvamo dok smesa ne prokuva.
Kada smesa prokuva maknemo ju s vatre i pomešamo s pripremljenim želatinom i mlekom.
Ostavimo da se smesa malo ohladi, a zatim stavimo u posude za posluživanje.
Posude s panna cottom pokrijemo i stavimo u frižider na 5 sati.
250 g malina i šećer u prahu mešamo dok ne dobijemo jednoličnu smesu.
Zatim smesu prebacimo u sito i uklonimo semenke.
Ovako pripremljen preliv, prelijemo preko panna cotte, ukrasimo s preostalim malinama, a zatim poslužimo.
Prijatno.