Ostaće samo prazna tepsija!
Za fil:
500 g zelja
300 g sira
4 jajeta
2 kašičice soli
1 čaša kisele pavlake
Za kore:
500 g brašna
250 ml mlake vode
1 kašičica soli (dodajemo u brašno)
Priprema:
1. Prvo zamesimo testo od brašna, soli i vode (ako treba vode dodati još, jer testo treba da bude ni meko ni tvrdo-da se testo ne lepi za ruke).
2. Dok testo odmara, ocistimo zelje iseckamo ga sitno, dodamo jaja, sir, pavlaku i so. Sve dobro sjedinimo. Vraćamo se testu koje je odstojalo. Odvojimo testo na loptice veličine veće jabuke.
3. Svaku koru razvlačimo na stolnjaku koji smo pobrašnili.
4. Na razvučenoj kori stavljamo 3 kašike ulja, pa fil isto 3-4 kašike (zavisi koliko smo razvukli koru).
5. Rolnu koju smo dobili uvijemo u rolat podizuci stolnjak uvis.
6. Zatim svaki rolat uvijemo kao burek ili u krug.
7. Kada smo završili sa filovanjem, poređane burekčiće premazemo sa pavlakom (2kašike) i jednim jajetom.
8. Pečemo 30 minuta na 200 C.
www.recepti.com