sir, sir u ulju, zimnica, začin sir u začinima, pixabay

Nema boljeg doručka u 5 ujutru posle celonoćne partije kineskog pokera. Potrudite se da tada sa prijateljima sačekate zoru, neka vas ne mrzi da nekoga od njih pošaljete u pekaru po vruću veknu hleba i doručkujte u slast uz sve priče o nesrećnim, budućim i potencijalnim ljubavima i teškim adolescentskim danima…

Sastojci:

reklame

kozji ili ovčiji sir, količina po želji
maslinovo ulje (da pokrijete sir, zavisi od veličine tegle u kojoj pravite)
beli luk
sveži ruzmarin
sveži bosiljak
sveži peršun
sveža mirođija
mleveni crni biber
zrna crvenog bibera
so, po potrebi
suva ljuta papričica

Priprema:

U teglu ili posudu koju možete dobro da zatvorite poređajte komade sira. Preko pospite usitnjene začine, pa ponovo ređajte sir i tako dok ne napunite teglu.

Kada ste sve napakovali do vrha uzmite flašu kvalitetnog, mirisnog i veoma ukusnog maslinovog ulja i zalijte do vrha.

Ovako pripremljen sir može da stoji dugo u frižideru ali računajte da neće preživeti više od mesec dana jer mu nećete odoleti svaki put kada ga ugledate.

milinkuvar.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.