Nema boljeg doručka u 5 ujutru posle celonoćne partije kineskog pokera. Potrudite se da tada sa prijateljima sačekate zoru, neka vas ne mrzi da nekoga od njih pošaljete u pekaru po vruću veknu hleba i doručkujte u slast uz sve priče o nesrećnim, budućim i potencijalnim ljubavima i teškim adolescentskim danima…
Sastojci:
kozji ili ovčiji sir, količina po želji
maslinovo ulje (da pokrijete sir, zavisi od veličine tegle u kojoj pravite)
beli luk
sveži ruzmarin
sveži bosiljak
sveži peršun
sveža mirođija
mleveni crni biber
zrna crvenog bibera
so, po potrebi
suva ljuta papričica
Priprema:
U teglu ili posudu koju možete dobro da zatvorite poređajte komade sira. Preko pospite usitnjene začine, pa ponovo ređajte sir i tako dok ne napunite teglu.
Kada ste sve napakovali do vrha uzmite flašu kvalitetnog, mirisnog i veoma ukusnog maslinovog ulja i zalijte do vrha.
Ovako pripremljen sir može da stoji dugo u frižideru ali računajte da neće preživeti više od mesec dana jer mu nećete odoleti svaki put kada ga ugledate.
milinkuvar.com