Ukusna hrana
Ukusna hrana

PEKARSKI ĐUVEČ

POTREBNO JE
6 velikih krompira, 250 g mlevenog mesa, 1 1/2 šolja pirinča, 1 crveni luk, 1 šargarepa, suvi začin, biber, 1 konzerva seckanog paradajza, 1 kašika paradajz pirea.

PRIPREMA
U šerpi izdinstajte isečenu šargarepu i luk, dodajte meso, biber, začin. Kad je meso gotovo, dodajte isečeni paradajz i paradajz-pire. U međuvremenu ogulite krompire i isecite ih malo krupnije nego za pomfrit. U vatrostalnu posudu poređajte red krompira, zatim pirinač. Preko toga stavite izdinstano meso, a zatim odozgo poređajte ponovo krompir. Sve to prelijte vodom tako da prelije krompir. Na posudu stavite foliju i ubacite u rernu da se peče oko 50 minuta na 200 stepeni. Desetak minuta pre nego što izvadite iz rerne, skinite foliju da se đuveč zapeče.

reklame

 

CRVENE PILEĆE ŠNICLE

POTREBNO JE
500 g pilećeg filea, 4 jaja, 3 kašike brašna, 1 kašičica soli, 2 kašičice senfa, 2 kašike kečapa, 1 kašika aleve paprika, 1/2 kašičica bibera.

PRIPREMA
Šnicle izlupajte. Jaja umutite viljuškom. Dodajte brašno, senf, so, kečap, biber i mlevenu crvenu paprika. U tu smesu umočite svaku šniclu i ređajte u činiju. Ostatak prelijte preko šnicli i ostavite da prenoći u fržideru. Sutradan pecite na vrelom ulju. Poslužite uz pire krompir.

ukusna hrana

PILETINA SA PRAZILUKOM

POTREBNO JE
600 g piletine, 1 kašičica mlevene crvene paprika, 40 g maslaca, 700 g praziluka, 150 ml belog vina, 100 ml kisele pavlake, 1 kašika suvog začina.

PRIPREMA
Piletinu narežite na komade, a praziluk na kolutove. Na zagrejanom maslacu propržite meso i pripremljeni praziluk. Dodajte mlevenu crvenu papriku i zalijte sa 100 mililitra tople vode. Promešajte, dodajte suvi začin i nastavite da dinstate na laganoj vatri zalivajući meso vinom dok ne omekša. Na kraju umešajte kiselu pavlaku. Piletinu poslužite uz pečeni krompir.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.