Oslić sa povrćem
Sastojci:
– 1 kg sitnijeg krompira
– so
– veza mladog luka
– 2 šargarepe
– 150 g čeri paradajza
– 2 manje tikvice
– 3 kašike maslinovog ulja
– 300 g oslića
– mleveni biber
– kašika timijana
– 1/2 veze sitno iseckanog bosiljka
Priprema:
Oprati krompir i kuvati ga u slanoj vodi oko 20 min. Iscediti vodu i poklopljen ostaviti da još malo odstoji. Zatim ga oguliti. Mladi luk očistiti, oprati i iseći na kose komadiće. Oprati i oguliti šargarepu, pa je po du¬ini iseći na četvrtine, zatim na štapiće. Oprati paradajz i prepoloviti ga. Oprati tikvice i iseći na kolutove. U ključaloj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja šargarepu blanširati oko 3 min., zatim je staviti pod mlaz hladne vode i ocediti. Ribu oprati i iseći na kockice. Posoliti je i pobiberiti. U tiganju zagrejati kašiku ulja i na njemu ispržiti ribu. Izvaditi je i staviti sa strane. Ostatak ulja sipati u tiganj i na njemu pr¬iti krompir oko 8 min. Dodati luk, šargarepu i tikvice i pržiti još 3 min. Dodati ribu, paradajz i začinsko bilje. Sve začiniti po ukusu.