Sve o ženskim grudima
Sve o ženskim grudima: Istorija, oblici i psihologija

ISTORIJA I UMETNOST IZ GRUDNE PERSPEKTIVE

Grudi na videlu su bila normalna pojava širom Evroazije od perioda pre antike pa sve do renesanse. Baš zato tokom svih tih vekova niko nije obraćao posebnu pažnju na njih. Kao sad u Africi i njihovim plemenima. Seljančice su se normalno zapirale međ nedrima na radost prolaznika, mlade mame dojile pred svima, a dvorske dame hodale naokolo u haljinama koje su imale ugrađen prvi vonderbra. Zajebanciju je, kao i uvek, upropastila viša sila. Pa sad kojoj god da se moliš, nema veze, nijedna baš ne gleda blagonaklono na bilo kakvo golo meso, pa čak ni na grud.

reklame

Ali, kao pravi junak ove priče, grud je tek u sukobu s velikim neprijateljem pokazala svu svoju silinu. Njeno uklanjanje iz javnog života izazvalo je potpuni kontraefekat. Grud je postala ideal, objekat čežnje i uzrok mnogih frustracija i fiksacija savremenog mužjaka. Isprva je samo velikim majstorima mogao da prođe neki nipl slip.

Morali smo da trpimo nekoliko vekova skoro potpunog bezgruđa da bi bradavica mogla odvažnije da proviri ispod zakopčane kragne. Za našu stvar prvi su počeli da se otvoreno bore stari perverznjaci, Francuzi.

A onda je došla fotografija. Petnaest minuta kasnije neko je fotografisao prvi par ženskih grudi. I muškarci i žene su se složili da je to nešto što vredi ovekovečiti.

GRUDNO OKRUŽENJE I TEHNIKE ZLOUPOTREBE

Osnovni odevni predmet grudi je grudnjak. Nastao je u 19. veku kao opšte prihvaćena zamena za korsete. Do danas je umnogome evoluirao i služi da poboljša oblik ženskih grudi, podigne ih, prividno ih uveća, prekrije bradavice i spreči ih da upadaju u čorbast pasulj tokom ručka.

GLEDANJE U ŽENSKE GRUDI

Fenomen o kome je već mnogo priča ispričano. Muškarac jednostavno ima potrebu da pogleda grud bez obzira što su ga Bonton i baba učili da to nije u lepo. To se ne može naučiti, sa tim se rodiš. A oni koji sa rođenjem nisu dobili potrebu da pogledaju grud sigurno ne čitaju ovaj tekst, nego gledaju slike muškog donjeg rublja sa modne revije u Riminiju. Na kraju krajeva muškarci gledaju grudi jer je žena htela da je gledaju. Da nije htela obukla bi Fubu duks sa kapuljačom i ogromnim džepom na stomaku, a ne dva babina miljea sa TV-a, čisto da prekrije dugmiće.

Za eksperimentalni dokaz imamo zahvaliti istraživačima koji su najsavremeniju tehnologiju merenja pokreta oka „Eyelink 1000“, vrednu 60 soma dolara, upotrebili na najtarzanskiji mogući način: da otkriju da je muškom oku potrebno 200 milisekundi da se fokusira na bradavicu novougledane žene.

OBLICI ŽENSKOG POPRSJA

Postoji mnogo tabela u kojima je izvršena podela dojke po obliku. Uglavnom su to neozbiljne podele koje je napravio neki šaljivi momčić iz Jute koji je je8’o dva puta u životu, oba puta loše, a sisu video samo jednom jer prva nije tela da skine majicu zbog neočupane dlake na bradži.

UPOTREBNA VREDNOST

Istina je da se grud u osnovi koristi samo za dojenje i za vaginalnu manipulaciju, ali ipak postoje alternative gde može da nađe svoju svrhu.

SILIKON

Silikon se dobija iz silicijuma, materije slične metalu koja u dodiru sa kiseonikom oslobađa silikon dioksid, odnosno siliku. Njeno zagrevanje uz ugljenik na najvišim temperaturama produkuje materijal iz porodice silana, koji daljem procesom obrade prelazi u polimer nazvan silikon. Silikon može biti tečnost, gel ili gumena supstanca. Nalazi se  u sapunima, antidepresivima, mnogim poznatim proizvodima za kozmetiku i u mnogim poznatim ličnostima.

Ipak, silikon danas više nije luksuz. Košta manje od Punta starog 15 godina i ugrađuju ih svi od prodavačice u zdravoj hrani do zvezda Granda. I muških. Ukoliko se u grudi implementira ukusno odmerena količina silikona, a ne utrpa što više lopatom za sneg, gotovo je nemoguće proceniti koja ima prave a koja lažnjake. To se može zaključiti tek kada se dobije monitoring u ožiljke ili u to da grudi tokom seksa znatno manje landaraju po ženi nego što je normalno. Plus, kada se dotakne na niskom temperaturama ili nakon izlaska iz ladne vode. Biće mnogo hladnija od ženinog recimo ramena ili kolenice. Ali u trenutku tog saznanja i tvoje gaće su već pale.

DEVET STVARI KOJE MOŽDA NISI ZNAO O ŽENSKIM GRUDIMA

Jedan
Psihijatri i dalje klasifikuju opsednutost grudima kao poremećaj, to jest fetiš. Ako se toga striktno držimo, velika većina vas koji čitate ovo je već za ludaru.

Dva
Leva grud je skoro uvek veća od desne, otprilike u onom procentu u kome su desnoruki zastupljeniji od levorukih. Slučajnost? Ne znamo.

Tri
Grudi su blagorodne. I to ne samo za bebe, nego pre svega za muškarce.  Nemački gerontolozi su ustanovili da gledanje u ženske grudi po desetak minuta dnevno produžava život, kroz njegov očigledno poboljšan kvalitet. Kevine se ne računaju.

Čet’ri
Silikon je tek najnoviji u širokoj plejadi materijala koji se tokom poslednjih sto godina ubrizgavao u potkožu u cilju povećanja grudnog gabarita. Naši raniji favoriti bili su: staklene kuglice, gumene grumuljice i, apsolutni šampion– volovska hrskavica.

Pet
Prosečna težina ženskih grudi je kilo sala, mlečnih žlezda i kolagena, koji sve to drži na okupu.  Znači, grudi od svoje žene odmah na vagu za brašno, da vidiš da li si dobio koliko ti sleduje ili moraš da nadoknađuješ.

Šest
Najveće prirodne grudi na svetu, bar među zabeleženim, ima Amerikanka koja se krije iza umetničkog imena Norma Stic (zvuči kao „inormas tits“ – nesvakidašnje). Svaka grud joj ima nešto jače od 25 kila. Što znači da je Norma ukupno gledano grudni ekvivalent broju od tačno 100 prosečnih žena i dojke su joj teže od Čede Čvorka kad se izuje.

Sedam
Najveće neprirodne grudi na svetu ima Šeila Hršej iz Brazila, sada srećno nastanjena u Teksasu. Utrpala je u svaku grud 4 litre silikona. Dakle, 8 ukupno. Skoro gajbu piva.

Osam
Silikon je ne malo puta pomogao ili spasao život ženama širem sveta u saobraćajnim nesrećama izigravajući vazdušni jastuk. Među njima je i gore spomenuta Šeila.

Devet
U poslednjih 10 godina u Srbiji je, prema istraživanjima, prosečna veličina mladog para dojki pomerena za ceo jedan broj. I slovo. Sa 34C na 36D. Pa posle kažu da ništa dobro nije proizašlo iz onog bombardovanja.

 

tarzanija.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.