srpske psovke

Pred vama su neke zaboravljene i neke nove, nadrk*ne srpske psovke, od kojih će vam se blago oznojiti prdara!

Kao i sve ostalo i psovke su danas drugačije nego pre. Realno, polovina nas u redakciji favorizuje stare, ali ima i onih koji tvrde da su ove nove, genetski modifikovane psovke, najstrašnije na svetu!

Tako ćete danas nekog oterati u… znate već gde (da ne kažem **rac), dok bi ste mu pre 100 godina rekli: “idi u krivak!”

reklame

Srbi su poznati po sočnim psovkama, nekima služe i kao uzrečica u svakodnevnom govoru. Nekada su psovke zvučale drugačije i u poređenju sa današnjim mnogo “kreativnije”.

Sunce ti kalajsano VS Serem ti se pod pazuh

Sunce ti kalajsano ćete reći nekome ko vas je iznervirao ili kome želite malo da pripretite, ali ako ne želite da ga uvredite i niste previše ljuti. Inače, kalaj je metal kojim se nekada premazivalo posuđe kako bi se zaštitilo, a ujedno i sjajilo. Tako da je kalajsano sunce, zapravo sjajno sunce.

Baba Vangla otkriva magiju sna: Šta znači sanjati SNEG

Serem ti se pod pazuh se dans koristi kada želimo da izrazimo naklonost prema starim prijateljima sa kojim smo odrasli i sa kojima smo zajedno ovce kopali. Inače ovom izjavom možete da počastite i svoje kolege i saradnike, nije rezervisamo samo za prijatelje, već za sve ljude velikog srca!

Idi u kupus/ Idi u peršun VS Sisaj Softan Kobas

Da li vas je nekad neko oterao u kupus? U peršun možda i jeste, mada je mnogo veća verovatnoća da vam je danas neko u gradskom prevozu kratko i jasno rekao da idete u…znate već gde, da ne kažem penis.

Kada nekome kažete da sisa softan kobas, to je blago uvredljiva izjava, kojom ne samo da ćete najesti kobajom sagovornika, već ćete mu pritom i poželeti da taj kobas bude i labav, pa da mu se skroz pokakite na ugođaj sisanja.

‘Leb ti **bem / **bem ti i seme i pleme VS `Bem li ti krvotok!

Ovo su već ozbiljnije psovke, u kojima je vulgarnost izražena, a onaj koji ovo izgovara je verovatno veoma besan i ljut. Spominjanje hleba, kao hrane, u ovakvom kontekstu je jako pogrdno, pa je ovo bila prilično česta psovka koja i danaa može da se čuje kod starijih ljudi.

S druge strane, seme i pleme se psuje kada nekome želite da stavite do znanja da vas je baš opasno naljutio, jer mu na ovaj način psujete sve pretke.

Bem li ti krvotok, ipak, sažima sve kvalitete gore navedenih i pogađa lično recepijenta. Kako krvotok podrazumeva i krv, ovim se izjavljuje ili najavljuje želja za plođenjem porekla i ličnog vaskularnog sistema.

NE VOLI TE, ALI TI ŠALJE PORUKE: 7 razloga zašto ti piše, iako ga ne zanimaš (poslednji je najgori!)

Sto mu gromova VS Našoram ti se pod obrve

Ovo možete da čujete samo od svog deke, ili kod nekog junaka u crtanom filmu, jer se na ovaj način cenzurišu gore psovke.

Takođe, našoram ti se pod obrve je najblaža varijanta one čuvene, koja se u ovoj formulaciji prećutkuje a zapravo glasi Pi*am ti se malo ispod nosa, tik uz gornju usnu. Tako da i ovo možete reći prijateljima.

Govedo onobrdsko VS Siso raspala, vrano jedna izdrkana

Za nekoga ko vam nije mnogo simpatičan možete da kažete da je pravo govedo, i to govedo sa onog brda. Zato je “onobrdsko govedo” uvreda slična današnjoj “konju”, “magarče” ili bilo kom drugom poređenju sa životinjom, samo što je mnogo zabavnije.

Sa druge strane siso raspala, vrano jedna izdrkana se upućuje ljudima iz drugih krajeva grada ili naselja, koji su se greškom ili nesrećnim slučajem našli u vašem bloku, noseći dres pogrešnog fudbalskog kluba!

I na kraju, kao poslasticu, poslužićemo kolekciju najfantastičnijih psovki za koje smo čuli. Naravno, ako znate još neke, pošaljite nam u komentarima, kako bismo sačuvali ovu mudrost od zaborava, za naša buduća pokoljenja!

 1. Nahasaš mi se tarzančića
 2. Lizneš me pod mišku
 3. Rimtu ti tuki đume bao kao
 4. Sisu ti škrbavu
 5. Ćelava ti keva
 6. Smrdi ti iz usta ko konju iz dupeta
 7. Pi*ka ti se ogadila ku*ac ti se osladio
 8. Pu ćale ti je*o kevu
 9. Je*em li ti sira i rakiju
 10. Serem ti se pod sitno žito
 11. Posrčeš mi đanicu na slamčicu
 12. Naprskam ti se preko pudera
 13. Jedi go*na sit pa pij vode.
 14. Kati zveknem šamar ni govna ti neće budu slatka!
 15. Sram te bilo.

Nikako nemoj koristiti ovaj rečnik pred kamerama ili uređajima koji snimaju, leptejebo neće te oprati ni Sava ni Dunav.

telegraf / besno pile

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.