Foto Pixabay

Prilikom kupovine ribe obratite pažnju na škrge – u predelu ispod glave moraju biti jarko crvene. Meso bi trebalo da bude skoro pa providno i elastično, piše portal Oklagija.

Tuna je, na primer, crvenkasta kada je sveža, a svežina ponajviše utiče na kvalitet obroka. Čuvajte ribu u najhladnijem delu frižidera, najbolje je pripremiti je odmah nakon kupovine. Pre prženja dobro zagrejte tiganj, jer ćete time sprečiti lepljenje za dno. Najbolje je koristiti kombinaciju ulja i maslaca, a u brašno dodajte malo soli, bibera i drugih začina po želji. Ribu nakon pripreme prelijte sokom od limuna, kako biste sprečili njeno isušivanje. Da biste utvrdili da li je riba dobro pečena, zasecite je nožem na najdebljem delu, meso bi trebalo da bude neprozirno, a boja zavisi od vrste ribe koju pripremate. Za tanje filete potrebno je oko 8 – 10 minuta, a za deblje od 12 do 15 minuta.

Oklagija

reklame
loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.