grenadir marš, recept, jelo, ručak, krompir, pixabay

Da probate danas ovaj ukusni recept bez mesa? Verujemo da će vaši ukućani biti oduševljeni đuvečom sa pirinčem, spanaćem, sirom i peršunom, piše Zdrava hrana/ Lisa.

Sastojci:

2 kašike putera
jedan manji crni luk sitno iseckan
prstohvat ljute aleve paprike
400 g spanaća
šolja mleka
2 jajeta
1 šolja rendanog tvrdog sira, plus malo sira za posipanje
4 šolje integralnog pirinča
kašika seckanog svežeg peršuna
kašika seckanog lista timijana
kašika seckanog lista bosiljka
so i biber

reklame

Priprema

Skuvajte pirinač. Spanać kratko probarite i iseckajte. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Namažite veliku tepsiju za đuveč puterom. U velikom tiganju, na srednjoj vatri, izdinstajte luk sa 2 kašike putere i ljutom alevom paprikom dok ne postane providan. Dodajte spanać i dinstajte 3 minuta. Ostavite sa strane. U velikoj činiji, umutite mleko i jaja zajedno. Dodajte rendani sir, kuvani pirinač, peršun, timijan, bosiljak i mešavinu sa spanaćem i dobro sve izmešajte. Posolite i pobiberite. Naspite u tepsiju, pa odozgo pospite sa još rendanog sira. Pecite u rerni 30 minuta i poslužite vruće.

Izvor: Zdrava hrana/ Lisa

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.