Pita sa mlevenim mesom je klasik koji bi trebalo svaka domaćica bar jedanput da se odvaži i spremi.
Sastojci
500 g kora za pitu
400 g mlevenog mesa
1 jaje
150 ml kisele vode
1 kesica praška za pecivo
2 kašike ulja
so
začin
I još:
1 jaje
malo ulja
Priprema
Na malo ulja propržiti i prodinstati mleveno meso, oko 5 minuta. Posoliti, dodati začin. Kad se prohladi dodati ulupano jaje i prašak za pecivo. U vodu staviti ulje i promešati. Odvojiti po 3 kore za jedan rolat. Na prvu koru staviti dve, a na drugu jednu kašiku mešavine ulja i kisele vode. Na treću koru staviti meso. Uviti rolate i staviti ih u pleh namazan uljem ili obložen papirom za pečenje. Ulupati jaje, preliti rolate. Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C. Pečene rolate ostaviti da se prohlade, iseći ih i poslužiti. Prijatno! Možete staviti i glavicu crnog luka koju biste sitno iseckali i propržili sa mesom.