RECEPT ZA ŠVARCVALD TORTU: Bez pečenja do omiljene poslastice - Švarcvald torta
RECEPT ZA ŠVARCVALD TORTU: Bez pečenja do omiljene poslastice - Švarcvald torta

RECEPT ZA ŠVARCVALD TORTU: Bez pečenja do omiljene poslastice – Švarcvald torta

 

Kada poželite da se zasladite omiljenom tortom, a nemate vremena za pečenje kora i mućenje filova – ovo je idealan recept za vas.

reklame

Priprema nije mnogo teška ni dugotrajna, pa se mogu oprobati i ne baš vešte domaćice. Evo kako se pravi ova brza slasna torta:

Sastojci:

500 g piškota
425 g višanja iz kompota
½ šoljice džema od višanja
250 ml hladne kafe
900 ml slatke pavlake za šlag
1 kašika šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
500 g rendane čokolade za kuvanje

Priprema:

1. Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro izmešajte.

2. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomješajte ih s džemom u homogenu smesu.

3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile i umutite čvrsti šlag.

4. Pripremite tacnu za tortu na koju ćete slagati sastojke i koja vam može stati u frižider. Odvojite 6 piškota i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, te je potom odložite na tacnu, isto napravite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote s kojima ćete završiti desert.

6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite s ostatkom pavlake i obilno pospite s izrendanom čokoladom za kuvanje.

Izvor: Stvarukusa/zadovoljna.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.