RECEPT ZA ŠVARCVALD TORTU: Bez pečenja do omiljene poslastice – Švarcvald torta
Kada poželite da se zasladite omiljenom tortom, a nemate vremena za pečenje kora i mućenje filova – ovo je idealan recept za vas.
Priprema nije mnogo teška ni dugotrajna, pa se mogu oprobati i ne baš vešte domaćice. Evo kako se pravi ova brza slasna torta:
Sastojci:
500 g piškota
425 g višanja iz kompota
½ šoljice džema od višanja
250 ml hladne kafe
900 ml slatke pavlake za šlag
1 kašika šećera
1 kašičica ekstrakta od vanile
500 g rendane čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Višnje iz tegle procedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kafu i dobro izmešajte.
2. Proceđene višnje naseckajte na sitne komadiće i pomješajte ih s džemom u homogenu smesu.
3. U slatku pavlaku dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanile i umutite čvrsti šlag.
4. Pripremite tacnu za tortu na koju ćete slagati sastojke i koja vam može stati u frižider. Odvojite 6 piškota i svaku kratko umočite u mešavinu kafe i sirupa, te je potom odložite na tacnu, isto napravite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.
5. Na piškote stavite mešavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte umućenu pavlaku i ponovite isti redosled slaganja dok ne potrošite piškote s kojima ćete završiti desert.
6. Tortu stavite u frižider na 3 sata, potom je premažite s ostatkom pavlake i obilno pospite s izrendanom čokoladom za kuvanje.
Izvor: Stvarukusa/zadovoljna.hr