Princes krofne
Princes krofne

Verovatno ste često pravili princes krofne s filom od pudinga i margarina. Dajte im drugačiji šmek tako to ćete osnovni, dobro poznati fil, podeliti na šest jednakih delova i dodati im šest novih sastojaka.

POTREBNO JE

  • 125 g margarina,
  • 250 ml vode,
  • 125 g brašna,
  • 4 jaja,
  • prstohvat soli
  • kesica pudinga od vanile,
  • 500 ml mleka,
  • 4 kaike šećera,
  • 200 g margarina

PRIPREMA

reklame

Margarin, zajedno s vodom i solju, rastopite u šerpici na umerenoj temperaturi, dodajte brašno, dobro promešajte i sklonite s ringle. Ohlađenom testu, uz stalno mešanje, dodajte umućena jaja.

Špric napunite testom i iz šprica direktno na pleh obložen papirom za pečenje sipajte testo.

Vodite računa da između krofnica ima dovoljno razmaka. Pecite krofne u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko deset minuta, snizite temperaturu, pa pecite jo pet minuta.

Ohladite ih, podelite na pola i napunite različitim kremovima.

Puding prašak pomešajte sa 100 ml mleka, dobro umutite, dodajte u šerpu sa šećerom i ostalim mlekom i kuvajte pet minuta.

Puding ohladite, ali ga s vremena na vreme promešajte da se ne napravi korica na površini. Margarin otopite i onda ga zajedno s pudingom umutite.

Žena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.