Recept za pohovana punjena jaja, punjena filom od žumanaca, pavlake, kobasice…možete praviti i sa ajvarom, spanaćem, kukuruzom, tunjevinom. Uz rižu, pire, pečeni krompir preliven sosom od mirođije može biti savršen ručak.
Sastojci i priprema:
– 10 kuvanih jaja
– 2 pune kašike majoneza
– 2 pune kašike pavlake
– malo iseckanog peršunovog lišća
– 1 kašika suvog vlašca ( može i sveži)
– malo kobasice (oko 50 gr.)
– malo salame (oko 50 gr.)
– so
Za pohovanje:
– 4 jaja
– 200 gr. prezli
– 150 gr. brašna
– so
– duboko ulje za prženje 500 ml.
Kuvana jaja oguliti, iseći po pola. U jednu posudu vaditi žumanca, dodati majonez, pavlaku i izgnječiti. Ubaciti peršunovo lišće i vlašac (moze i bez njega), iseckanu kobasicu i salamu, malo posoliti i izmešati. Puniti belanca i spojiti polovine da se dobije opet celo jaje.
Umutiti jaja, posoliti ih, pa potom uvaljati u brašno, jaja, prezle i opet u jaja i prezle.
Pržiti u zagrejanom dubokom ulju dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Vaditi na salvetu da se ocedi i poslužiti dok je toplo.
Od preostalog fila napravite loptice i njih na isti način ispohujte.
Ako vam preteknu možete ih podgrejati u rerni ili mikrotalasnoj.
Prijatno!
Izvor: Šerpica