Ovo je recept za najpoznatije jelo na svetu, koji kada budete probali, nećete više ići u piceriju!

Sastojci:

• meko brašno 300g
• kvasac 1/3 kocke
• šećer 1 kašičica
• topla voda malo
• ulje 3 sup.kaš.
• so 1 kašičica
• topla voda oko 170 ml
• paradaj pelat 2 dc
• origano 2 kašičice
• bosiljak 1 kašičica
• so, biber po ukusu
• beli luk 1 čen
• stišnjena šunka, kulen oko 100g
• sir trapist oko 100g
• šampinjoni 3,4 kom.
• feferoni

reklame

Uputstvo za pripremu:

U malo tople vode ramutiti kvasac sa šećerom i ostaviti na toplom 10 minuta da se zapeni. U brašno dodati so, ulje, kvasac i dolivati toplu vodu dok se ne zamesi testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom mesti 30 minuta da naraste. Premazati pleh sa malo ulja, pa testo prstima rastanjiti na veličinu pleha što tanje, po želji ostavljajući deblje ivice. U paradajz pelat dodati origano, bosiljak, potisnut čen belog luka, posoliti i pobiberiti pa premazati razvučeno testo. Poređati stišnjenu šunku, kulen po želji, posuti rendanim trapistom, te staviti na tanke listove isečene šampinjone, i po želji, ko voli ljuto, dve-tri feferone. Rernu zagrejati na 250 stepeni, i u vrelu rernu staviti picu da se peče tačno 10 minuta. Izvaditi i jesti dok je topla.

Napomena:

Za picu kao iz picerije najbitnije je testo i dobar pelat, kao i temperatura pečenja. Testo mora biti od mekog brašna i peći se na najvišoj temperaturi. Na pravu picu nikako ne ide kečap, koji je sladak, već dobro začinjen paradajz pelat. Ostali dodaci su izbor vas i vaše mašte.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.