Recept za pečeno pile sa medom
Ukus i boja piletine je predivna. Svi su zadovoljni koji su probali na ovaj način pripremiti pile iz rerne.
POTREBNO:
-1 pile (oko 1,700gr)
-2 manja limuna
-4 kašike meda (malo staviti teglicu u toplu vodu da se med lepše premaže)
-1 kašika suvog začina (vegeta)
-so po ukusu (obavezno posolite jer začin nije dovoljan)
-1dcl ulja (ako ćete peći i krompiriće pored pileta,stavite malo više ulja ali tek kad krompir ubacite)
PRIPREMA:
Pile dobro operite,prosušite sa salvetom. Začin, med i 2 kašike limuna izmešajte. Premažite celo pile sa spoljnih strana. Pile pre toga malo začešite da lepše upije. Posolite ga i stavite na tepsiju, prelite uljem. U svaki zasečeni deo stavite po kolut limuna. Pecite oko 45 minuta na 200 stepeni. Na polovini pečenja možete ubaciti krompir. PRIJARNO!
Izvor: Šerpica