Kraljevska piletina

Za ovo fenomenalno jelo koje je postalo vrlo popularno u svim delovima sveta ne treba ni mnogo vremena ni para a izuzetno je ukusno.

Potrebno je:

– 600 g pilećih grudi, 300 g šampinjona, 100 g parmezana, 1 crveni luk, ½ l bešamel sosa, so, biber, ulje.

reklame

Priprema:

– Belo meso isecite na tanke šnicle, blago ih istanjite tučkom za meso, začinite solju i biberom, a zatim kratko propržite na vrelom ulju.

– Na ostatku masnoće propržite sitno seckani luk (dok ne omekša), a potom mu dodajte šampinjone, sečene na tanke listiće. Dinstajte dok šampinjoni ne puste vodu.

– Na dno tepsije staviti prženo pileće belo meso, prekrijte ga mešavinom pečuraka i luka, prelijte bešamelom koji ste prethodno napravili, a onda sve to ponovite.

– Na kraju jelo pospite rendanim parmezanom i zapecite ga u prethodno zagrejanoj rerni (dok parmezan ne porumeni).

lepotaizdravlje.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.