Pripremite ove jafa rolnice od kojih će svi ostati prijatno iznenađeni. Lagane su i za pojesti i za napraviti.
SASTOJCI:
2 komada oblandi – za napolitanke
380 grama Lino lade – ukusa jafe
čokolada za kuvanje
30 gr maslaca
PRIPREMA:
Oblande prepolovite na pola.
Svaku polovinu umotajte u predhodno natopljenu krpu u mlakoj vodi (krpu natopite i dobro ocedite).
Oblandu umotati tako da bude obložena i sa jedne i sa druge u čistu krpu.
Nakon 15 minuta kada je oblanda omekšala, premažite ih Lino ladom i črvrsto umotajte kao rolat.
Prebacite u tepsiju i stavite u frižider na pola sata kako bi se stislo.
Nakon toga stisnuti rolat secite na komadiće odprilike 5 cm.
Na ringli u posudici rastopite maslac, pa mu dodajte iskomadanu čokoladu.
Mešajte i otopite čokoladu i dobićete glatku smesu.
Nakon toga svaku rolnicu umočite do pola u čokoladu, a zatim ih slažite na pek papir da se čokolada pravilno stisne.
Nakon što se čokolada stisla i prestala kapati, poslužite rolnice.