Na ulju dinstati crni luk, kroz presu istisnut beli luk i ostalo povrce, da se masa pretvori u kasu. Kada ponestane tecnosti iz povrca, dolivati po malo procedjene vode od ribe.
U cinijiu izruciti sadrzaj kesice zacina za riblju corbu i razmutiti sa 2 dl cedjenog paradaiza, postepeno nalivajuci i mesajuci, da se ne naprave grudvice, pa doliti 2-3 dl vode u kojoj je kuvana riba. Razmucen zacin sipati u lonac sa dinstanim povrcem i jos malo dinstati uz mesanje, pa naliti vodu od ribe. Poklopiti da provri, a kada baci kljuc, dodati svezu celu papriku, so, biber, suvi zacin i lovor. Kuvati oko 5 minuta, pa dodati saransku mrest (najbolje je kada ima i ikre i mleca), koju treba malo iskidati rukama na komade. Nakon 10 minuta u corbu ubaciti i ociscenu kuvanu ribu, pa pustiti da vri jos 15 minuta. U toku kuvanja probati da li je corba dobro zacinjena, pa dodati zacine po ukusu.
Za pikantan ukus corbe dodati malo ljute tucane paprike.
Voda od ribe se ne mora sva doliti odmah, nego po dodavanju svih sastojaka proceniti da li je gustina corbe zadovoljavajuca.
zena.blic.rs