Bez muke nema dobrog jela, ali ovu riblju čorbu ćete obožavati!
Sastojci: Količina:
• saranskih glava i repova 1,5 kg
• kecige 200-300 gr
• saranske mresti 300 gr
• crnog luka 400 gr
• belog luka 2-3 cena
• sargarepe 200 gr
• persuna 50 gr
• pasternjaka 50 gr
• celera 50 gr
• sveza cela paprika 1-2 kom
• cedjenog paradaiza 2 dl
• ulja 4 dl
• soli 3 kasicice
• suvog biljnog zacina 3 kasicice
• mlevenog bibera 1.kasicica
• lovorovog lista 2 kom
• zacina za riblju corbu 1. kesa
• vode obicne 4-5 l
• ljute tucane paprike po zelji
Uputstvo za pripremu:
Staviti glave i repove od sarana i jednu manju kecigu da se kuvaju. Keciga je riba koja corbi daje poseban ukus.
Kada voda provri, kuvati oko 10-15 minuta, pa vodu procediti i sacuvati je, da se njom nalije corba.
Ribu ostaviti da se ohladi, pa ocistiti meso od kostiju.
Crni luk sitno iseckati, a ostalo povrce (bez paprike) izrendati…