Punjeni krompir, krompir, recept, rerna, pixabay

Izuzetno jednostavno, ali i veoma ukusno jelo.

Sastojci:

9 krompira
2 crvena luka
5 kašika kisele pavlake (12% masti)
150 g gaude
5 kriški pancete
so
sveže mleveni biber

reklame

Priprema:

1. Krompir operite i kuvajte s korom 20-30 minuta (u zavisnosti od veličine krompira). U svakom slučaju, ne smije se prekuvati jer će se onda teško izdubiti te će se raspadati.

2. Krompir potom ogulite i izdubite mu sredinu kašičicom ostavljajući rub od oko 1/2 cm.

3. Na ulju popržite sitno seckani luk. U posudi pomešajte izdubljeni deo krompira, prženi luk, kiselu pavlaku i oko 100 g rendanog sira. Posolite i pobiberite.

4. Napunite smesom izdubljeni krompir, složite ga na papir za pečenje u veći lim, pospite ostatkom sira i u svaki komad utisnite komadiće pancete.

5. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20-30 min dok krompir ne poprimi lepu žućkastu boju.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.