torta, kolač, jagode, pixabay

Jednostavan recept za posnu tortu. Brzo rešenje kada vam se prijede nešto slatko a postite.

POTREBNO JE:

1,2 l gustog soka od jagode, 3 kesice pudinga od jagode, 1 kg posnog mlevenog keksa, 250 g margarina, 150 g šećera u prahu, 300 g zamrznutih jagoda, 3 kesice pudinga od karamele, 1 l vode, 2 kesice biljnog šlaga

reklame

PRIPREMA:

U 800 ml gustog soka od jagode skuvajte puding i ohladite ga. Margarin umutite sa šećerom u prahu, polovinu sjedinite s pudingom i u to umešajte oceđene i usitnjene jagode.

Puding od karamele skuvajte s vodom i, kada se ohladi, umešajte preostali umućen maslac.

Keks natopite preostalim sokom. U kalup za tortu stavite red natopljenog keksa, preko nanesite fil s jagodama i stavite da se malo stegne.

Potom preko fila nanesite drugi sloj keksa i sve premažite filom od karamela. Pre služenja, kada se torta dobro stegne, skinite obruč kalupa i celu tortu premažite umućenim šlagom u koji ste dodali malo soka od jagoda.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.