Pohovana riba, pivo, poh, posno, recept pixabay

Manastirski recept za posne dane.

Sastojci:

1 manja flaša piva
2 šolje brašna
1 kašičica praška za pecivo
500 g fileta morske ribe
so i biber
brašno za umakanje
ulje za prženje

reklame

Priprema:

1. U činiju sipajte pivo, 2 šolje brašna, prašak za pecivo. Začinite solju i biberom.

2. Uvaljajte ribu u preostalo brašno i otresite višak. Umačite komade ribe u pripremljenu smesu od piva, ali je ostavite u smesi 10-ak minuta pre nego što je izvadite.

3. Pržite u zagrejanom dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju, oko 5-7 minuta.

4. Ocedite na ubrusima i poslužite odmah uz kriške limuna, tartar sos i povrće po želji.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.