Ljubiteljima pita će se svideti način na koji se pravi ova vrsta pite. Zašto biste svaki put išli do restorana po omiljenu pitu kada od sada možete da je napravite kod svoje kuće.
Sastojci
1 lisnato testo 250 g
3 jabuke
125 g putera
3 kašike žutog šećera
prstohvat soli
sok od 1/2 limuna
1/2 kafene kašičice pimenta
1/2 kafene kašičice rendanog muskatnog oraščića
1/2 litre ulja za pečenje
reklame
Priprema
Jabuke oljuštiti i iseći na kockice. Dodati puter, šećer, so i sok od limuna. Jabuke kuvati na tihoj vatri 10-15 minuta uz dodavanje začina.
Kuvane jabuke presuti u činiju i ostaviti da se ohlade. Lisnato testo tanko razvući na dasci posutoj sa malo brašna i iseći na kockice (6 komada).
Na svaku kocku staviti nadev, krajeve testa premazati vodom i preklopiti. Viljuškom pritisnuti krajeve da se slepe.
Ulje zagrejati i peći pite dok ne porumene.
Služiti dok su vruće
Bebina kuhinja
loading...