Ovako se sprema pečeni svinjski kare, omiljeni recept za sve vrste svečanih okupljanja, rođendana, veselja. Ovo jelo se može služiti sa različitim prilozima i uvek je omiljeno.
Kakav će vam ispasti pečeni svinjski kare zavisi najviše od dužine pečenja; što je duže spremate boljeg je ukusa stim, što je jako važno da ga od početka podlivate s dosta vode
I na kraju, rezane komade možete još malo da zapečete u moči od pečenja i napraviliste bogovski obrok!
reklame
Sastojci:
– 1,5 kg svinjskog karea
– 3 kašike mešavine začina za svinjsko pečenje
– 0,5-1 dl ulja
Priprema: Pospite svinjski kare mešavinom začina, pa ostavite da odstoji oko pola sata. Pecite u plehu s malo masnoće oko 70 minuta na 180 stepeni. Tokom pečenja povremeno podlivajte vodom.
Vreme pripreme: 80 minuta.
Lisa.rs / coolinarika
loading...