Krem čorba od povrća, Krem čorba, povrće, recept, pixabay

Praziluk, celer, šargarepa, brokoli, karfiol, prokelj… Ima li šta ukusnije od bakine krem čorbe?

Sastojci:

1/2 glavice crnog luka
3-4 čena belog luka
1/3 struka praziluka
parče korena celera
malo peršuna
nekoliko grančica brokolija
nekoliko grančica karfiola
2-3 prokelja
1-2 šargarepe
malo paškanata
1 paprika
2 kašike kisele pavlake
2 kašike brašna
jaje
so, biber

reklame

Priprema:

Povrće dobro operite i skuvajte u slanoj vodi. Skuvano povrće dobro ispasirajte u blenderu i vratite ga u vodu u kojoj se kuvalo. Ostavite da provri, isključite vatru ali ostavite na šporetu, pa umešajte umućeno jaje, kome ste dodali brašno i pavlaku. Sve dobro izmešajte, pa zagrejte (da ne ključa) pred serviranje krem čorbe.

Napomena: Ukoliko vam je čorba pregusta, dodajte vrijuću vodu.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.