kačamak, palentam kukuruzno brašno, recept, pečurke, pixabay

Lak i ukusan obrok od kukuruznog brašna. Palenta je jeftino i zdravo rešenje za bilo koji obrok.

POTREBNO JE

160 g praziluka ili crnog luka, 650 g paradajza, 400 g svežih šampinjona, 200 g kuvanog paradajza, 15 g seckanog peršuna, 15 g seckanog lista celera, 200 g palente, 3-4 čena belog luka, 0,5 dl belog vina, so, bosiljak, začini po ukusu

reklame

PRIPREMA

Palentu skuvajte po uputstvu sa kesice, sipajte je u tepsiju i, kada se ohladi, oblikujte po želji. Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša. Dodajte šampinjone iseckane na listiće, dinstajte još desetak minuta, a zatim ubacite paradajz kome ste prethodni skinuli ljusku. Dodajte seckani beli luk, dinstajte oko 30 minuta, pa sipajte kuvani paradajz i sve pažljivo izmešajte. Na kraju sipajte belo vino i začinite bosiljkom. Tim sosom prelijte palentu.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.