Počni da razlikuješ ljubav od zlostavljanja: Kratak a poučan film o posledicama psihičkog maltretiranja (VIDEO)

Počni da razlikuješ ljubav od zlostavljanja: Kratak a poučan film o posledicama psihičkog maltretiranja (VIDEO)
Foto: Printscreen Vimeo.com

Jedna trećina tinejdžera je doživela neku vrstu zlostavljanja u svojim vezama.

Većina ljudi, kada razmišlja o porodičnom nasilju, prvo i uglavnom pomisli na fizičko zlostavljanje. Ali, psihičko i verbalno zlostavljanje mogu biti jednako pogubna – i ponekad ih je teže otkriti.

Day One, neprofitna organizacija iz Njujorka, ukazuje i nastoji da spreči nasilje među mladima – nada se da će pomoći tinejdžerima da prepoznaju razliku između ljubavi i zlostavljanja.

Svojim radom nastoje da podignu svest o zlostavljanju među mladima od 20 i kusur godina i promovišu programe koji ga sprečavaju. Tako su udružili snage sa režiserom Giljermom Markondesom i kreirali kratki animirani film koji prikazuje posledice psihičkog zlostavljanja.

Kratki film pod nazivom “Sunshine” počinje prikazom početka veze dvoje mladih, ali ubrzo vidimo da to nije ljubavna priča. Sve ono što dalje gledamo, kako navode iz organizacije Day One, ne treba tolerisati ni jedan jedini put, a naročito ne dozvoliti da se ponavlja.

Pročitajte i  U životu treba biti baš kao ova klinka: Samo zbog nje 33 miliona ljudi je pogledalo ovaj snimak, a imali su i šta da vide (VIDEO)

Poznato je da u svakoj nasilnoj vezi postoji obrazac ponašanja – zlostavljanje se ponavlja i vremenom postaje sve gore. Stoga, dobro pogledajte ovaj kratki film i iskreno se zapitajte razlikujete li ljubav od zlostavljanja?! Takođe, pokažite ga ili pošaljite svakome za koga verujete da proživljava neku vrstu porodičnog nasilja – svako koga spasimo je uspeh svih nas!

lolamagazin.com