Vaša zimnica može da bude obogaćena i “paradajzom iz zamrzivača” koji se jednostavno i lako priprema.
Jednostavno i brzo možete zalediti paradajz i kada vam bude trebao tokom jesenjih ili zimskih obroka, za 30- tak minuta ga možete odlediti i dodati u vašu omiljenu čorbu ili salatu, piše Stvar ukusa.
Ovako pripremljen paradajz može da stoji i do 6 meseci.
reklame
Sastojci:
– pola kilograma paradajza
Priprema:
1. Operite i dobro posušite paradajz.
2. Uklonite zeleni deo paradajza.
3. Stavite paradajize u kesu za zamrzivač sa što manje vazduha.
4. Položite ih i ostavite u zamrzivaču da se zalede. Zaleđen paradajz može da stoji i do 6 meseci.
5. Proces odmrzavanja je veoma jednostavan – izvadite paradajz iz zamrzivača. Sačekajte 30- tak minuta (on će još biti blago zaleđen), lagano oljuštite koru i spreman je za upotrebu ili serviranje.
loading...