riba, filet, pixabay

Oslić u belom vinu je odličan izbor za romantičnu večeru.

POTREBNO JE:

1 kg filea oslića, 2 šargarepe, malo celera, glavica luka, paškanat, malo bibera.

reklame

Za sos:

čaša belog vina, čaša vode, brašno, ulje, biber, seckani peršun, so

PRIPREMA:

Šargarepu, luk, celer i paškanat iseći na krugove. U veću pravougaonu činiju koju ste malo podmazali uljem staviti red fileta oslića, preko staviti svu količinu sečenog povrća, zrna bibera, posoliti i po želji pobiberiti i završiti drugim redom fileta oslića.

Staviti u rernu da se peče. Pripremite sos.

Na laganoj vatri zagrejati 2 kašike ulja, dodati 2 kašike brašna, malo soli i bibera. Mešati par minuta da se dobije masa svetle boje. Na masu odjednom sipati čašu vina i čašu vode.

Kratko prokuvati uz mešanje. Ovim sosom preliti ribu i u toploj rerni kratko zapeći. Posuti sitno sečenim peršunovim listom.
zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.