Oslić u belom vinu je odličan izbor za romantičnu večeru.
POTREBNO JE:
1 kg filea oslića, 2 šargarepe, malo celera, glavica luka, paškanat, malo bibera.
Za sos:
čaša belog vina, čaša vode, brašno, ulje, biber, seckani peršun, so
PRIPREMA:
Šargarepu, luk, celer i paškanat iseći na krugove. U veću pravougaonu činiju koju ste malo podmazali uljem staviti red fileta oslića, preko staviti svu količinu sečenog povrća, zrna bibera, posoliti i po želji pobiberiti i završiti drugim redom fileta oslića.
Staviti u rernu da se peče. Pripremite sos.
Na laganoj vatri zagrejati 2 kašike ulja, dodati 2 kašike brašna, malo soli i bibera. Mešati par minuta da se dobije masa svetle boje. Na masu odjednom sipati čašu vina i čašu vode.
Kratko prokuvati uz mešanje. Ovim sosom preliti ribu i u toploj rerni kratko zapeći. Posuti sitno sečenim peršunovim listom.
zena.blic.rs