Ovo je originalni recept iz Švarcvalda. Nemojte se obeshrabriti, jer je recept prilično dugačak, a proces pripreme je detaljno opisan.
Donji sloj:
120 gr pšenično brašno
0,5 kašičice prašak za pecivo
2 kašike šećer
1 kašičica vanilin šećer ili ekstrakt vanile
60 gr puter 60
1 komad belance
Kore za tortu:
6 komada žumance
3 kašike vode tople
200 gr šećer
1 kašičica vanilin šećer ili ekstrakt vanile
6 komada belance
150 gr pšenično brašno
60 gr kukuruzni skrob
2 kašičice prašak za pecivo
50 gr kakao prah
Za posipanje kora:
5 kašika višnjevača bistra
5 kašika voda
1 kašika šećer
Fil od višanja:
500 gr višnje iz konzerve
250 gr sok od višanja
30 gr šećer
3 kašike kukuruzni skrob
5 kašika višnjevača bistra
Šlag sa višnjevačom:
800 gr slatka pavlaka
60 gr šećer
1 kašičica vanilin šećer ili ekstrakt vanile
4 kašike višnjevača bistra
Dekoracija:
12 komada višnje
100 gr čokolada
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
Donji sloj priprema:
To je tanka kora, koja se koristi kao donji sloj. Priprema se sa ohlađenim sastojcima. Testo mesite vašim rukama. Da biste dobili meku tortu, testo treba mesiti što je moguće kraće. Ostavite testo da se odmori u frižideru 30 minuta. Razvucite testo na podmazan 24 cm sud za pečenje kolača i pecite ga u zagrejanoj rerni na 175 C, oko 10 minuta…
…nastavak na sledećoj strani…