Krompir, krompir, krompir i samo krompir. Omiljeni prilog jelu? Krompir 🙂 Krompir pire, restovan krompir, pomfrit – nije bitno. Samo da je krompir 🙂
Iako volim pomfrit, ipak nisam ljubitelj prevelike količine ulja koju upije tokom prženja. Tako, kao zdravija varijanta nastupa pomfrit iz rerne. Sa mnogo manje ulja, a opet isto hrskav i ukusan.
Omiljeni prilozi – kečap i senf. Trenutno je na snazi moja opsednutos senfom
Ukoliko nemate spravicu za pomfrit, jednostavno isecite krompir na štapiće. I dalje će biti podjednako ukusni
Sastojci
• 4 – 5 krompira srednje veličine
• 3 – 4 kašike maslinovog ulja
• so, biber, origano
Priprema
Zagrejati rernu na 180 – 200 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje.
Krompir oljuštiti i iseći. Ređati na čistu krpu i obrisati sa svih strana tako da krompir bude skoro suv.
Staviti krompir u činiju, preliti maslinovim uljem, začiniti i dodati začinsko bilje po želji. Lepo promešati i ravnomerno rasporediti po plehu.
Peći oko 20 minuta, zatim pojačati rernu na 220 – 250 stepeni, peći još 10 – 15 minuta. Izvaditi, promešati i vratiti u rernu na poslednjih desetak minuta.
Služiti toplo.
Prijatno!