KAJGANA S MOZGOM

U dobro umućena jaja dodati malo iseckanih pečuraka. Skuvati teleći ili goveđi mozak. Potom ga iseckati i staviti u sud u kome su jaja i pečurke. Dodati malo putera, staviti na vatru i dobro mešati.

OMLET

Umutiti jaja i staviti ih u dubok sud, posoliti ih, pobiberiti i dobro promešati. Za to vreme rastopiti u tiganju veći komad putera. Kada puter bude dobro zagrejan (ali da ne cvrči), dodati jaja i dobro mešati da se ne prilepe za tiganj. Kad su jaja zapečena, opet dodati manji komad putera i pustiti da jaja porumene. Ako želite da omlet što više naraste, jaja treba dobro mutiti i dodati jednu supenu kašiku mleka. Ako hoćete da omlet bude što hranljiviji, dodajte uz mleko jednu kašiku brašna.

reklame

OMLET S PRAZILUKOM

U dobro umućena jaja dodati sitno seckani praziluk i zatim peći kao obično.

OMLET SA SIROM

U dobro umućena jaja staviti iseckani sir (ementaler) i peći kao obično. Kad je omlet gotov, dodati malo rendanog sira i staviti ga u rernu da porumeni.

kajgana Omlet na 21način

OMLET S PEČURKAMA

Iseći pečurke na kolutove i ispržiti ih na puteru. Preliti jajima pa peći kao i obično, samo mešati češće.

OMLET S PARADAJZOM

Umutiti jaja i napraviti sos od paradajza. Od ovog napravljenog sosa sipati u jaja jednu trećinu, promešati i ispeći. Gotov omlet servirati na tanjir i preliti ga ostatkom sosa.

LETNJI OMLET

Iseći krompir i jednu šargarepu na kocke. Dodati malo graška i karfiola. Sve to prokuvati u ključaloj vodi. Preliti jajima, dobro izmešati i peći kao i obično.

kajgana Omlet na 21način

OMLET PARMANTJE

Ispeći krompir, iseckati na kolutove ili uzduž (tanko) i preko njega naliti jaja. Dodati malo iseckanog peršuna ili mirođije.
U razbijena jaja staviti malo pirea od krompira. Posle toga malo duže mešati i peći.

HRANLJIVI OMLET

Izrendati tri velika krompira i posoliti. Ostaviti da malo odstoje. U to dodati dva jajeta i sve dobro promešati. Ugrejati dobro u tiganj mast ili puter, zatim nasuti omlet pa peći četvrt sata. Okrenuti da i druga strana porumeni.

Stil-magazin.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.