Mračne tajne horoskopa
Mračne tajne horoskopa

Mračne tajne horoskopa: Svako ima svoju tamnu i svetlu stranu. Ali, na kraju, sve je veoma subjektivno. Uistinu ne znamo, dok veza ne prođe kroz taj divni početni stadijum medenog meseca, da li je osoba koju gledamo stvarno takva kakva nam se čini, ili se mi ustvari zaljubljujemo u skriveni deo nas samih.

 

Sećate li se onog odlučnog, agresivnog, hrabrog Ovna?

Ko bi mogao da pogodi da se ispod te blistave, pouzdane i smele spoljašnosti, krije velika neodlučnost, kao i strašna osetljivost na to da li ga drugi ljudi vole? To nije slika koju bi on voleo da stvara o sebi. Ali, i pored svega, ta slika prati Ovna kao senka. Ponekad ćete ga videti kako preteruje u pokušajima da to kompenzuje, zato što ga njegova neodlučnost i zavisnost od naklonosti drugih muče i uzrok su što se oseća vrlo nelagodno. Zato Ovan predvodnik možda mora da pridobije nekog sledbenika, pošto jednostavno ne može sam da se brani kad se digne prava uzbuna i počne bitka.

Mračne tajne horoskopa
Mračne tajne horoskopa

A stabilni, smireni, pouzdani Bik?

reklame

Da, to je onaj koji je uvek razuman, strpljiv i kojeg je teško naljutiti. Tegleća životinja koja će veselo poneti vaše breme i nikada se neće žaliti: blag, miroljubiv i prijatan. Ko bi rekao da on ima strastvenu, nerazumnu, zahtevnu i posesivnu senku, koja tajno izaziva one obične krize, koje toliko mrzi i koje ga guraju u promene i one haotične krize, zbog kojih bi on uradio bilo šta i platio koliko god treba samo da ih nema? Bik voli stabilnost i nikako ne voli promene. Njegova skrivena teatralna destruktivna strana, međutim, stalno vodi radnju ka žestokom vrhuncu. Njemu je toliko neprijatno kad oseti te uzavrele struje u sebi, da često i previše glumi strpljenje i sve sredi, samo da bi to izbegao. Pogodite koga Bik najviše ne voli? U pravu ste, ljude koji stalno podstiču emotivne probleme i suviše komplikuju stvari. Ali ti ljudi, koje on ne voli, potajno se nalaze u njemu samom.

Pogledajte Blizance

Racionalni ljudi, pametni, duhoviti, intelektualni, hladni i produhovljeni. Nećete ih uhvatiti da u bilo šta slepo “veruju”; oni vole kristalno jasne ideje i logične strukture. Možda su apstraktni, ali su racionalni. Sjajni polemičari, vešti kritičari i nadareni reporteri, koji se savesno drže logike koju nalaže situacija. Ali, ispod tog iskričavog intelekta leži naivni, lakoverni mistik prilično zbrkanih misli, koji je spreman da poveruje u bilo šta, da izvrne istinu kako bi dokazao svoju intuiciju, da prenaglasi činjenice da bi dramatično ilustrovao veze između njih. Slušajte Blizance kako ih ponese priča koju pričaju. U prvom trenutku se strogo drže činjenica. Zatim počinju da dodaju malo, dopune malo ovde, pa još malo onde. Vrlo uskoro ćete da otkrijete da oni sami žele da veruju u nešto. Tu počinju priče o duhovima, psihička iskustva i zagonetne koincidencije pune značenja. Reporter je postao romanopisac. Zbog toga može da se dogodi da se Blizanci osećaju do te mere neprijatno da počnu oštro da kritikuju sve što je intelektualno i svaki razgovor svedu na banalno ćaskanje.

Topao, osetljiv i promenljiv Rak

Spominjali smo već Raka; nepostojanog i promenljivog oblika kao voda (element kome ovaj znak pripada), nežan, pažljiv i brižan. A skrivena struja? Da, naravno da je ima: proračunat.

Ti osetljivi bespomoćni Rakovi su baš oni koji uspeju da izvuku ogromne sume novca za izdržavanje, koji kriju hiljade kila robe pod krovom, manipulišu novcem i materijalnom situacijom kako im odgovara i, kad je to neophodno, upotrebe bilo koga i bilo šta u svrhu svoje koristi – a to je sopstvena zaštita. Ova strana toliko uznemirava nežnog i brižnog Raka da će žestoko da reaguje na cinične i grube ljude. Rak obično ne voli bezosećajne i proračunate osobe. Ali ova skrivena senka nalazi se u njemu.

(nastavak na sledećoj strani)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.