U posnim danima ovaj krompir može da zameni ručak, a idelan je i kao prilog uz bilo koju vrstu mesa
SASTOJCI
4 velika krompira (oguljena i isečena na kockice)
kašika maslinovog ulja
kašika peršuna
kašika iseckanog belog luka
1/2 kašike mlevene slatke paprike
kašika iseckanog svežeg bosiljka
kašika iseckanog svežeg ruzmarina
1/2 kašike soli
Rernu zagrejte na 240 C. Pomešajte maslinovo ulje, beli luk, ruzmarin, bosiljak, peršun, papriku i so, a zatim sve dobro promešajte, prenosi stvarukusa.rs
U smesu ubacite kockice krompira i dobro ih uvaljajte. Krompir zatim poređajte na pleh na koji ste stavili papir za pečenje.
Krompir pecite oko 20 do 30 minuta uz povremeno mešanje, dok dobro ne porumene sa svih strana.
Ovaj prilog se idealno slaže uz sve vrste mesa, ali i uz ribu. Izuzetno je hranljiv i može se preporučiti i kao glavni obrok.
Uživajte u svakom zalogaju aromatičnog krompira.
Autor: stvarukusa.rs