Germknedla foto Printscreen

Neodoljivo podseća na domaće krofne

Od kako je prošle godine osvojio ulice čitave Austrije, bečki specijalitet pod nazivom germknedla osvojio je čitav svet!

Proglašen je za najpopularniji slatkiš sa prazničnih štandova, a mi smo uspeli da nabavimo recept!

reklame

Uživajte u sočnom, mekanom, pufnastom desertu, nalik na slasnu punjenu krofnu!

Sastojci: 500 g brašna, 15 g kvasca, 220 ml mleka, 2 jaja, 50 g putera, kašika šećera i pola kašičice soli.

Priprema: Kvasac razmutite u malo toplog mleka sa kašikom šećera i ostavite da raste oko 20 minuta. U vangli izmešajte brašno i so sa ostatkom mleka, 2 jaja i puterom koji ste prethodno otopili, pa dodajte kvasac. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste oko pola sata.

10 recepata za posne sitne kolače: Pravi hit slavske trpeze!

Kada se smesa udvostruči, izručite je na radnu površinu i podelite na četiri dela. Od svake četvrtine napravite četiri krofne, pa svaku napunite džemom od šljiva.

Napunjene germknedle ostavite da odstoje 20 minuta, pa ih kuvajte u šerpi sa ključalom vodom u koju ste dodali malo soli.

Pre kuvanja, svaku knedlu probušite čačkalicom na nekoliko mesta, jer će u suprotnom previše narasti.

Kuvajte ih desetak minuta, i ne zaboravite da ih prevrnete tokom kuvanja.

Kuvane germknedle stavite na poslužavnik i prelijte sa malo otopljenog putera, a zatim pospite makom.

https://www.instagram.com/p/BDDXAD0CdHH/

Autor: Stil Germknedla
Foto: Instagram printscreen / barbarahochkoenig

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.