Ljubavni horoskop za decembar 2018

Veza sa oženjenim muškarcima krije mnoge zamke. Na ovu ulogu pristaju i intelektualke, ali i one kojima mozak nije jača strana. Statistika je surova – samo tri odsto muškaraca ostavlja suprugu zbog druge žene

Šta imaju zajedničko Madam Pompadur, Kamila Parker Bouls, Merilin Monro, Monika Levinski? Sve su u nekom trenutku svog života bile ljubavnice. Prve dve “pale” su na prinčeve, druge dve na političare.

Ali, ni obični muškarci bez plemićkog porekla i funkcije ne mogu da se požale na ovom planu. Jer, ljubavnicu nije tako teško naći. Ova “institucija” opstaje otkako je sveta i veka, na svim meridijanima, od Istoka do Zapada, pa nije ni čudo da je Elizabet Abot imala podosta materijala za obimnu knjigu “Istorija ljubavnica”.

reklame

Analizirajući slučajeve na destine najpoznatijih, a često i ozloglašanih ljubavnica, Abotova je ustanovila da pravila, kad je reč o ulasku u vezu sa oženjenim muškarcem, nema.

Bonton za žene: Pravila ponašanja koja razlikuju pravu damu od seljančure.

Pristajale su na ovu ulogu intelektualke poput Hane Arent, ali i lutkice kojima mozak nije najjači adut, slavne žene koje su mogle da imaju svakog muškarca kog požele, ali i obične dame koje svakodnevno viđamo na poslu, ulici, u komšiluku.

Jedne u “zabranjenu” vezu ulaze iz želje za zabavom ne razmišljajući da bi mogle da se zaigraju, druge namerno biraju zauzete partnere, bilo da ih pokreće želja za dokazivanjem, strah od vezivanja ili podsvesno uverenje da bolje ni ne zaslužuju.

ljubavnica Sve počinje, u većini slučajeva, na isti način, kao neobavezan i uzbudljiv seks, ali velika je verovatnoća da će se vremenom razviti osećanja. A kad su emocije uključene, onda se sve menja.

Možda nećete baš doživeti filmski scenario i poludeti kao ljubomorna Glen Klouz u “Fatalnoj privlačnosti” koja je počela da proganja čoveka s kojim je imala aferu, ali ne ginu vam besane noći, suze, preispitivanje.

Tako barem tvrde mnoge žene koje su svoja iskustva podelile u virtuelnom svetu, pod pseudonimima, jer ljubavnica, pogotovo na našim prostorima, i dalje nosi žig nemoralne osobe koja ruši nečiju bračnu sreću.

“Ako se upustite u vezu sa oženjenim muškarcem, treba da znate sledeće. Često ćete se osećati grozno. Moraćete da skrivate suze jer niko ne želi ucveljenu ljubavnicu, već strpljivu, zabavnu i seksi. Ne gajite iluzije da će se on razvesti. Nemate pravo da se ljutite kad vam kaže da hoće da pokuša da izgladi odnos sa svojom ženom”, piše jedna od bivših ljubavnica…

…nastavak na sledećoj strani…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.