Cveće za tople letnje dane
Cveće za tople letnje dane

Cveće za tople letnje dane: Previsoke letnje temperature ne prijaju ni ljudima ni biljkama, ali postoji cveće koje ostaje u formi i tokom vrelih letnjih dana. Predlažemo vam top 8 takvih cvetnica koje može da se gaje na izrazito sunčanim terasama.

 

Leto je vreme pune sezone za balkonske cvetnice, a mnogo sunca i malo kiše je recept za uspeh. Međutim, previsoke temperature mogu da dovedu i do prevelikog isušivanja biljaka i najbolja zaštita je u čestom zalivanju. Ipak, neke biljke su otpornije i lakše podnose vrele dane pa vam nudimo top-listu tih letnjih favorita za sunčane terase.

Cveće za tople letnje dane
Cveće za tople letnje dane

Lepezasti cvet (Scaevola) je biljka koja se lako neguje i na suncu i u polusenci. Cveta u beloj, ljubičastoj i tamnoplavoj boji, a prija joj ravnomerno vlažno tlo, ne previše vlažno.

Muškatla (Pelargonium) – kako viseće, tako i one obične – lepo podnose vrela leta. Ove cvetnice toliko vole sunčana staništa da će u polusenci reagovati tako što cvetovi neće imati uobičajenu punoću.

Cveće za tople letnje dane
Cveće za tople letnje dane

Zlatni dvozubac (Bidens) je žbun koji bogato cveta i na suncu i u polusenci. Treba ga češće zalivati kada je viša temperatura.

Petunije (Petunia) su idealne viseće cvetnice za sunčana i polusenovita staništa. Vodite računa o tome da tlo bude ravnomerno vlažno, a najbolje bi bilo ako možete da je zalivate manje, ali češće.

Kosmos (Cosmos) je prava letnja cvetnica za sunčana i polusenovita staništa, ali imajte na umu da zemlja oko njega nikada ne sme da se isuši.

Kadifica (Tagetes) očarava intenzivnim mirisom i lako se održava na suncu i u polusenci. Ako ste je prvobitno gajili u saksijama, zaštitite je od direktnog sunca kad je iznesete napolje.

Lantana (Lantana) raste gusto na sunčanim staništima. Kompaktne sorte lepo se uklapaju za uzgajanje u žardinjerama, a traže obilno zalivanje.

Cinija (Zinnia) će vas obradovati cvetovima jarkih boja. Pogodna je za sunčana staništa i voli puno vode, a lepo će izgledati i kao rezano cveće za vazu.

reklame

lisa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.