čorba, supa, potaž, foto pixabay

Čorba od belog pasulja i oraha je ukusna i kalorična zimska čorba i nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Sastojci:

2 male glavice luka
1 čen belog luka
4 kašicice maslinovog ulja
100 g belog pasulja (kuvanog)
100 ml mleka
sok od 1 limuna
1 crvena paprika
1/2 crvene čili papričice
1 kašičica koncentrata paradajza
2 prstohvata šećera
40 očišćenih oraha
2 kašičice pavlake za kuvanje
1 prstohvat osušenog ruzmarina
2 kriške tosta

reklame

Priprema:

1. Luk i beli luk naseckajte. Po pola količine luka i belog luka propržite na kašičici ulja, dodajte pasulj, vodu od pasulja (oko 250 ml) i mleko pa polupoklopljeno kuvajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Čorbu potom izmiksajte štapnim mikserom i začinite po ukusu solju, biberom i sokom od limuna.

2. Papriku očistite i isecite na manje komade, a čili očistite i iseckajte na sitno. Papriku i čili potom propržite na kašičici ulja s preostalim lukom i belim lukom, umešajte koncentrat, pa zatim začinite solju, biberom i šećerom. Umešajte u čorbu.

3. Orahe sitno iseckajte, propržite na 2 kašičice ulja pa izmešajte sa pavlakom i ruzmarinom i umešajte u čorbu. Tost propržite da dobije zlatnu boju, isecite na kockice/rombove koje ćete rasporediti po porcijama.

stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.