Priuštite sebi vrhunsku večeru, ali ne u restoranu, već u sopstvenoj kuhinji.
Uz ovaj recept za lazanje s piletinom još samo malo volje deli vas od slasnih zalogaja.
Potrebno je:
• 3 pakovanja belog pilećeg mesa
• 2 šolje prezli
• 5 jaja
• 1 šolja brašna
• 700 g marinara sosa
• 400 g rikote
• 8 kora za lazanje
• 2 šolje mocarele
• 2 šolje parmezana
• ulje, so, biber
• bosiljak
Priprema:
Isecite piletinu na tanje šnicle, te posolite i pobiberite. Uvaljajte je potom u brašno, jaja i prezle, ispohujte na vrelom ulju i ostavite sa strane.
U činiji pomešajte jedno jaje s rikotom i odložite.
U vatrostalnu ili keramičku činiju sipajte trećinu marinara sosa, stavite red kora za lazanje, potom nafilujte smesom od rikote i jaja, poređajte piletinu, te pospite parmezanom i mocarelom. Ponovite postupak i završite marinara sosom i parmezanom i mocarelom.
Prekrijte folijom i pecite do sat vremena u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Poslednjih deset minuta pečenja otkrijte lazanje, a kad budu gotove, pospite ih bosiljkom i uživajte!
Pogledajte i video.
zena.blic.rs