Verovatno ste često pravili princes krofne s filom od pudinga i margarina. Dajte im drugačiji šmek tako to ćete osnovni, dobro poznati fil, podeliti na šest jednakih delova i dodati im šest novih sastojaka.
POTREBNO JE
- 125 g margarina,
- 250 ml vode,
- 125 g brašna,
- 4 jaja,
- prstohvat soli
- kesica pudinga od vanile,
- 500 ml mleka,
- 4 kaike šećera,
- 200 g margarina
PRIPREMA
Margarin, zajedno s vodom i solju, rastopite u šerpici na umerenoj temperaturi, dodajte brašno, dobro promešajte i sklonite s ringle. Ohlađenom testu, uz stalno mešanje, dodajte umućena jaja.
Špric napunite testom i iz šprica direktno na pleh obložen papirom za pečenje sipajte testo.
Vodite računa da između krofnica ima dovoljno razmaka. Pecite krofne u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko deset minuta, snizite temperaturu, pa pecite jo pet minuta.
Ohladite ih, podelite na pola i napunite različitim kremovima.
Puding prašak pomešajte sa 100 ml mleka, dobro umutite, dodajte u šerpu sa šećerom i ostalim mlekom i kuvajte pet minuta.
Puding ohladite, ali ga s vremena na vreme promešajte da se ne napravi korica na površini. Margarin otopite i onda ga zajedno s pudingom umutite.