Svaka žena doživljava orgazam na drukčiji način. Nekima sama penetracija nikada nije dovoljna da postignu vrhunac, dok druge i sama predigra vine u sedmo nebo. Studija koja je nedavno objavljena u magazinu Journal of Sexual Medicine mogla bi u potpunosti promeniti sve što smo dosada mislili da znamo o ženskim orgazmima.

Stani pred ogledalo i dobro promotri područje između nosa i gornje usne, onu malu poveznicu, nalik mostu, koja povezuje nos i središnji deo gornje usne. Taj mostić se zove medijalna pukotina, a često je poznat i pod svojim latinskim nazivom – philtrum. Nije tačno poznato zašto ga imamo niti ima neku očitu funkciju, ali već su i drevni Grci verovali da je to jedna od najjačih erogenih zona čoveka.

Sada kada si se koncentrirala na taj deo lica, obrati pažnju na mesto na kojem se medijalna pukotina spaja s gornjom usnom. Taj deo usne je obično ispupčeniji u odnosu na ostatak usne, a upravo je ta ispupčenost ključan element ovog istraživanja, prenosi womenshealthmag.com.

reklame

Ispupčenost je važna jer?

Naime, istraživači su zaključili da žene kojima je spoj medijalne pukotine i gornje usne ispupčeniji lakše doživljavaju vaginalne orgazme od onih kojima je taj spoj manje istaknut.

Vredi napomenuti da je ovo tek početak istraživanja na ovu temu i da je u studiji učestvovalo svega stotinjak žena. Ipak, naučnike svakako zaokuplja veza između usana koje nosimo na licu i onih stidnih.

zdravakrava.24sata.hr

loading...