By Popo le Chien - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50324850
By Popo le Chien - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50324850

RECEPT ZA TORTU ŠARLOTA: Bez pečenja napravite Šarlotu sa čokoladom

Vreme pripreme: srednje
Težina pripreme: lako
Osnovni sastojci: čokolada, šećer, mleko, jaja, so, ekstrakt vanile, piškote, slatka pavlaka

Sastojci:

120 g čokolade za kuvanje
150 g šećera
80 ml mleka
6 jaja
350 g putera
200 g šećera u prahu
prstohvat soli
1.5 kašičica ekstrakta vanile
pakovanje piškota
240 ml slatke pavlake

reklame

Priprema:

1. Čokoladu otopite na pari. U posebnoj posudi pomešajte šećer, žumanca i mleko. Kad umutite dodajte u čokoladu, kuvajte i neprekidno mešajte sve dok ne postane glatko i dok se ne zgusne. Kad se skuva ohladite.

2. Dobro umutite puter, pa mu dodajte oko 80 g šećera u prahu i izmešajte, a zatim dodajte smesu od čokolade i dobro umutite.
3. Mutite belanca sa malo soli dok ne dobijete što gušću smesu. Postepeno dodajte i preostali šećer u prahu, a kad se sve sjedini, pomešajte sa smesom od čokolade. NA kraju dodajte ekstrakt vanile.

4. Okrugli pleh obložite piškotama, pa naizmenično ređajte trećinu fila i preostale piškote. Ostavite da se ohladi preko noći, pa sutradan prebacite na tanjir za tortu. Ukrasite šlagom ili rendanom čokoladom.

Izvor: Stvarukusa

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.