Kesten
Kesten

Miris pečenog kestenja verovatno za sve nas predstavlja nagoveštaj zime. Blagog slatkastog ukusa i visoke energetske vrednosti, kesten je bio jedna od privih namirnica koje je čovek jeo.

Pečen, kuvan, kao pire, dodaje se u kolače, torte, ali i u razne prelive za jela sa mesom. Odličan je izvor minerala, vitamina i vlakana, uz to ima manje kalorija i masnoća nego drugi koštunjavi plodovi.

PUNJENO PILE

reklame

POTREBNO JE

veće pile, ćureća džigerica, 100 g junećeg mlevenog mesa, 100 g svinjskog mlevenog mesa, 100 g slanine, 1 kg oljuštenog kestena, 30 g crnog luka, ulje ili mast, so, biber

Priprema

Kesten oljuštite i skuvajte u posoljenoj vodi ili supi, procedite i ispasirajte u pire. Sitno iseckajte crni luk, džigericu i slaninu, pa pomešajte sa mlevenim mesom i kesten pireom. Smesom punite pile. Otvor zašijte koncem ili zatvorite čačkalicama. Spolja utrljajte mast ili ulje i pecite dva, dva i po sata na umerenoj vatri. Tokom pečenja pile prelivajte sokom od pečenja. Poslužite ga uz fil kojim je punjeno.

…nastavak na sledećoj strani…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.