RECEPT ZA ŠAMPINJONE NA PIRINČU
RECEPT ZA ŠAMPINJONE NA PIRINČU

Recept za šampinjone na pirinču: Šampinjon (la.Agaricus bisporus) spada među najpopularnije gljive.

Šampinjoni se uzgajaju širom sveta, jeftina su, dostupna i zdrava hrana, a učinili su čudo za ostatak svoga roda.

reklame

Rasterali su strah kod većine ljudi od trovanja pečurkama i uneli radost dobrog ukusa u milione domova.

Sastojci:

  • šampinjona 400 g
  • glavica crnog luka 1
  • šargarepa 1
  • kašike ulja 2
  • pirinča 200 g
  • vode 6 dl
  • soli malo
  • bibera malo
  • margarina malo
  • salame 100 g
  • kačkavalja 100g

 

RECEPT ZA ŠAMPINJONE NA PIRINČU – Priprema:

Šampinjone oprati i odvojiti drškice od šeširića. Drškice sitno iseckati. Crni luk iseckati na kockice, a šargarepu izrendati.

Na ulju pržiti crni luk, zatim dodati drškice šampinjona i šargarepu.

Dodati opran pirinać, so, biber i naliti vodom. Ostaviti na tihoj vatri dok voda ne uvri.

Pirinač sipati u podmazan vatrostalni sud.

Preko pirinča poređati šampinjone.

U svaku pečurku staviti rendanu salamu i malo margarina.

Posuti rendanim kačkavaljem i peći 30 min na 180 stepeni.

Prijatno!

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.