Bukovače u orli testu
Bukovače u orli testu

Bukovače su pečurke koje naše domaćice rado pretvaraju u ukusan obrok. Bukovače spremljene u orli masi daće vašem ručku posebnu neodoljivu notu.

SASTOJCI:

– 2 jaja
– 2 dl piva
– 150 g brašna
– 1/2 kašičice soli
– malo bibera
– oko 500 g bukovača
– brašno za uvaljati pečurke
– ulje za prženje

reklame

Priprema:

Bukovače po mogućnosti nemojte prati već ih samo očistite od vidljive prljavštine. Ako ih perete, dobro ih ocedite i prosušite. Lagano ih posolite i uvaljajte u brašno.

Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite čvrst sneg. Ostavite ga sa strane.

Žumanca posolite, dodajte hladno pivo i umutite mikserom. Dodajte brašno i umutite testo malo gušće od testa za palačinke. Na kraju lagano, kašikom, umutite belanca (pazite da ne splasnu).

Zagrejte ulje, ali pazite da ne bude previše vrelo.

Bukovače uvaljane u brašno, umačite u testo, pa stavljajte u zagrejano ulje. Pržite sa svake strane dok ne dobiju lepu, rumenu boju.

Mimiskingdom

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.