Vaša zimnica može da bude obogaćena i “paradajzom iz zamrzivača” koji se jednostavno i lako priprema.

Jednostavno i brzo možete zalediti paradajz i kada vam bude trebao tokom jesenjih ili zimskih obroka, za 30- tak minuta ga možete odlediti i dodati u vašu omiljenu čorbu ili salatu, piše Stvar ukusa.

Ovako pripremljen paradajz može da stoji i do 6 meseci.

reklame

Sastojci:

– pola kilograma paradajza

Priprema:

1. Operite i dobro posušite paradajz.

2. Uklonite zeleni deo paradajza.

3. Stavite paradajize u kesu za zamrzivač sa što manje vazduha.

4. Položite ih i ostavite u zamrzivaču da se zalede. Zaleđen paradajz može da stoji i do 6 meseci.

5. Proces odmrzavanja je veoma jednostavan – izvadite paradajz iz zamrzivača. Sačekajte 30- tak minuta (on će još biti blago zaleđen), lagano oljuštite koru i spreman je za upotrebu ili serviranje.

kurir.rs/stvarukusa.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.