Krompir, krompir, krompir i samo krompir. Omiljeni prilog jelu? Krompir 🙂 Krompir pire, restovan krompir, pomfrit – nije bitno. Samo da je krompir 🙂

Iako volim pomfrit, ipak nisam ljubitelj prevelike količine ulja koju upije tokom prženja. Tako, kao zdravija varijanta nastupa pomfrit iz rerne. Sa mnogo manje ulja, a opet isto hrskav i ukusan.

Omiljeni prilozi – kečap i senf. Trenutno je na snazi moja opsednutos senfom

reklame

Ukoliko nemate spravicu za pomfrit, jednostavno isecite krompir na štapiće. I dalje će biti podjednako ukusni

Sastojci

• 4 – 5 krompira srednje veličine
• 3 – 4 kašike maslinovog ulja
• so, biber, origano

Priprema

Zagrejati rernu na 180 – 200 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje.
Krompir oljuštiti i iseći. Ređati na čistu krpu i obrisati sa svih strana tako da krompir bude skoro suv.
Staviti krompir u činiju, preliti maslinovim uljem, začiniti i dodati začinsko bilje po želji. Lepo promešati i ravnomerno rasporediti po plehu.
Peći oko 20 minuta, zatim pojačati rernu na 220 – 250 stepeni, peći još 10 – 15 minuta. Izvaditi, promešati i vratiti u rernu na poslednjih desetak minuta.
Služiti toplo.

Prijatno!

Verina mala kuhinja

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.