grenadir marš, recept, jelo, ručak, krompir, pixabay

Ovaj tradicionalni ručak sa zadovoljstvom pamte starije generacije, a kada ga probaju, ni mladi ne ostaju ravnodušni

 

Sastojci:

reklame

– 1 kg krompira
– 300 g sitnije testenine
– 300 g crnog luka
– 100 ml ulja
– 1 kašičica šećera
– So
– mlevena paprika

Priprema:

1. Krompir oljuštiti i iseći na kockice, pa skuvati u slanoj vodi. Testeninu skuvati u drugoj šerpi, takođe u slanoj vodi.

2. Na ulju izdinstati sitno seckan luk, koji prethodno treba malo posoliti i posuti kašičicom šećera. Kad je luk omekšao, umešati dve kašičice slatke mlevene paprike i propržiti još minut. Prebaciti luk u dublji sud, pa umešati testeninu i dodati so po ukusu.

3. Na kraju ubaciti i kockice krompira i sve promešati, pazeći da se krompir ne zgnječi. Može se dodati i nekoliko kašika vode u kojoj se kuvao krompir, ukoliko želite da bude ređe. Poslužiti uz kisele krastavčiće ili drugo povrće iz turšije, mladu boraniju ili svežu sezonsku salatu.

stil.kurir.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.